Verenigingsbinding…………… Hoe zat het ook al weer.

Er begint zich een nieuw fenomeen te ontwikkelen bij AZTV, maar voordat ik hier verder op in ga wil ik jullie eens meenemen naar een paar jaar terug toen ik nog zelf turnde (en met mij nog meer TL-ers).

Als jongetje van 4 jaar ging ik naar de turnvereniging. Dat was mijn lust en leven en tot mijn 23-24e jaar heb ik volop aan wedstrijd turnen gedaan……..bij SPIDO uit Klundert, mijn club. In de tussentijd tijdens mijn studeren heb ik bij verschillende verenigingen in het land getraind omdat ik de hele week van huis was of dat ik samen met anderen ergens ging trainen. Omdat ik zoveel over had voor mijn sport was ik dagelijks te vinden in de turnzaal en heb heel veel wedstrijden gedaan. Daar ontmoette ik natuurlijk ook heel veel tegenstanders en trainers van andere verenigingen waar je mee omging. Je trainde eens hier en eens daar, maar wat ik altijd heel belangrijk heb gevonden is mijn eigen clubje; SPIDO uit Klundert. Daar kwam ik voor uit, daar deed ik het voor, dat was mijn vereniging, mijn roots. De binding met deze vereniging droop eraf bij mij. Met weer eens een prijs op zak keek ik naar mijn trainer met de gedachte; “dat hebben we weer samen voor elkaar gekregen”.

Natuurlijk botste het weleens, natuurlijk had ik wel eens geen zin en ja natuurlijk was het gras altijd groener bij anderen. Ze hadden bij andere clubs vaak mooiere en betere toestellen, meer uren training en natuurlijk andere begeleiding. Maar dat deerde mij niet. SPIDO uit Klundert, een plaatsje van 5000 inwoners die elk jaar weer 1 of meerdere prijzen kon winnen. Dat was mijn club, daar had ik alles voor over en ben daar later ook gaan lesgeven. En ja dat noem je verenigingsbinding, de binding die je voelt met je cluppie, met je trainer, met je maatjes, met je woonplaats. Eigenlijk met alles waar je voor staat en wat je doet.

Ik schrijf dit omdat we bij AZTV steeds meer gaan zien dat turnsters zich bij een andere club aansluiten omdat…..ja omdat het gras daar natuurlijk groener is. Hoe mooi is het dan eigenlijk dat onze eigen trainster die al een paar jaar goede turnsters voort weet te brengen bij AZTV nog steeds met wedstrijden uitkomt voor haar eigen Clubje; SVT Terheijden; haar vereniging ( en binding).

Daarom is het jammer te moeten constateren dat als turnsters de gelegenheid krijgen ergens anders te mogen/kunnen trainen en waar onze trainster heel veel tijd en energie in stopt toch ook zo makkelijk over stappen naar een andere club. Dan rijst bij mij altijd de vraag; hoe zit het met jouw verenigingsbinding?

Behoefte om te reageren; graag! Ik ben reuze benieuwd. Mijn mailadres is via de site te bereiken

 

Roel van Dijk, voorzitter